Translate into:


Fură widget-ul Zamolxis Xl8!

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 mai 2010

Şapte scări - de jos în sus

- Ce facem azi, într-o zi de sfârşit de mai 2010?
- Stăm acasă.... Au anunţat ăştia ploaie după amiază....
- Hai să vedem dacă mint.
- Adică?
- Pune nişte sandwich-uri, nişte apă şi nişte schimburi în rucsac şi hai la "Şapte scări"...



sâmbătă, 22 mai 2010

Kaymaklı - istorie creştină pe 8 etaje...în profunzime...

Când te gândeşti că în societatea vitezistă de azi "spaţiul personal" - aşa cum ne învaţă  materiile sociologice - tinde să ia dimensiuni tot mai mari şi că modul de comunicare tinde către unul monosilabic, digital, iar sentimentul de împreună simţire unul cu celălalt tinde către zero datorită interiorizării noastre din ce în ce mai mari, cauzând bolile secolului XX care încep cu prefixul "psi", nemaivorbind de modalitatea utopică azi de a trăi pentru a produce, partaja, consuma şi păstra ceva comun care să rămână atemporal, nu-ţi rămâne decât să te întrebi - dar sa nu poţi da un răspuns - dacă nu cumva evoluţia noastră înseamnă altceva decât semantica indică.
Să revenim cu picioarele pe Pământ din înalta sferă a filozofiei şi să repetăm:
- oraşele noastre se dezvoltă pe verticală şi pe orizontală rezultând zgârie nori şi proprietăţi rezidenţiale care mai de care mai izolate şi închise (fortuite);
- comunicăm prin "mess" sau telefoane "high-tech", orientaţi de GPS-uri fără personalitate, rezumând această comunicare la o simplă apăsare pe butoane şi la o "audiţie" binară transformată în sunet artificial, transferând factorul de decizie al cursului acţiunilor vieţii noastre către aceste maşinării denumite pompos "tehnologie";
- ne cunoaştem vecinii cel mult doar ca pe o imagine fotografică şi nu ca persoane cu care am putea partaja, dezvolta, produce şi transmite ceva împreună pentru a rămâne întru amintire.

luni, 3 mai 2010

Kölner Dom - Catedrala orasului cu iz de "Cologne"

Se spune despre cei nascuti in Koln dar care locuiesc la distanta de acesta, ca sunt bolnavi de "raul de a fi departe de Koln". Vizitatorii orasului vor intelege repede "de ce". Fiind cel mai vechi metropolis german, cel care a dat numele sau apei de colonie (Kolner Wasser sau Eau de Cologne) cu faimoasa Eau de Cologne 4711, Koln ofera un mix de biserici din perioada romantica (ultima in arhitectura moderna), strazi unde "shoping-ul" este cuvantul de ordine si muzee renumite in toata lumea. Sa nu uitam si de carnavalul specific.