Translate into:


Fură widget-ul Zamolxis Xl8!

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 noiembrie 2010

Sur le pont d'Avignon... (partea a II-a)


Capitală a lumii creştine din secolul XIV, fiind pe rând capitală spirituală, economică, politică, culturală, Avignonul deţine un patrimoniu arhitectural şi artistic ce îi conferă şi astăzi titlul de deţinător al celui mai mare şi mai frumos ansamblu gotic din Europa. Centrul istoric, foarte bine conservat, este înscris în patrimoniul mondial UNESCO.

Ce se poate vedea în Avignon:
1. Palais des Papes, "La plus belle et la plus forte maison du monde..." (Froissart). Este cel mai important palat gotic al lumii, construit în aproape 20 de ani, sub directivele papilor Benoit XII şi Clement VI. Pentru 8,5 Euro în extrasezon, ai posibilitatea de a-i admira arhitectura dinăuntru, unde la loc de cinste stau frescele artistului Matteo Giovanetti, împânzite peste tot. Pe tot parcursul anului, se întâmplă tot felul de evenimente culturale, de la expoziţii diverse, la concerte şi festivaluri.
2. Le Pont Saint Benezet, (pont d'Avignon) sau ceea ce a mai rămas din podul atât de mult cântat, adică patru piloni din cei cei 22 existenţi odată. Deşi este destul de celebru, istoria sa este mai puţin cunoscută. Pentru aprofundare, vă invit să îl vizitaţi. Este martorul istoriei Avignonului.
3. Musee de Petit Palais, o adevărată incursiune în sculptura şi pictura Evului Mediu.
4. Les 4 Promenades, patru trasee care vă dezvăluie treptat mergând pe străduţele înguste cu un şarm aparte, obiectivele principale ale Avignonului.
5. O multitudine de muzee dintre care recomand Muzeul Lavandei şi pe cel al Vinului.
6. Primăria veche 

Palais des PapesLe Pont Saint Benezet
Musee de Petit Palais
Promenade
Primaria


Theatre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti poti spune parerea aici: