Translate into:


Fură widget-ul Zamolxis Xl8!

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 martie 2012

Think chocolate. Think the Platres Chocolate Workshop.


Este o clădire mică atârnată pe un povârniş al unui sătuc de munte. Este locul unde odată intrat, fie că eşti matur sau copil, te vei simţi pe un tărâm de basm. Este locul unde poţi simţi (cu toate simţurile) dulce. Este un loc înscris în Cartea Recordurilor. Este unul din locurile "fierbinţi" top 100 cele mai vizitate din lume, deşi se află în afara rutelor clasice turistice. Este pe locul 10 în lume printre alte asemenea locuri. Este locul unde odată ajuns, îţi vei redefini noţiunea despre ciocolată (căci despre ciocolată este vorba), un punct de referinţă - etalon pentru ulterioarele comparaţii în materie.

Am considerat o provocare să scriu acest post în urma articolului publicat de Roxana de la Lumea Mare ce suna imperativ: "Pune mâna şi fă ciocolată" şi ne trimitea la un seminariu la cei de la Chocoworld.

Locul despre care vreau să vă povestesc se află pe insula Afroditei, a dragostei, a frumuseţii, a cuprului, o ţărişoară ce i-a fost inspiraţie lui Shakespeare pentru Othello şi i-a oferit revelaţie lui Michelangelo pentru anumite motive florale din Capela Sixtină, un tărâm râvnit de multe naţii şi care în prezent este încă divizat în patru, adică Cipru.

La poalele Munţilor Troodos, s-au stabilit cu ceva timp în urmă un maestru ciocolatier de origine britanică şi soţia sa de origine cipriotă şi împreună au realizat cu foarte multă pasiune ceea ce azi este atelierul de ciocolată din Platres, un loc peste care am dat aproape din întâmplare, dar care îmi va rămâne cu drag în suflet pentru multă vreme.

Imediat ce îi treci pragul, domnul John Adams va începe să îţi povestească cu pasiune despre ceea ce produce şi vinde, totul făcut manual în stil propriu. Îţi va povesti despre ingredientele folosite care îi dau faima de priceput în ale ciocolatei, îţi va povesti despre proprietăţile dulcegăriilor lui, îţi va spune ce clienţi faimoşi are şi a avut, îţi va arăta cu ce a intrat în Cartea Recordurilor (un ou de Paşte de ciocolată cu pietre preţioase de multe zeci de mii de Euro), iar dacă vei dori, vei putea cumpăra (tot de la dumnealui) diverse feluri de ciocolată (asta dacă nu ai participat deja la un workshop susţinut acolo, caz în care deja ai propria ciocolată produsă de tine). Pentru mine a fost regretabil că nu am putut participa la un asemenea atelier, întrucât trebuie anunţat dinainte. Cum noi nu am programat nimic, şi deja dumnealor aveau de onorat numeroase comenzi, nu ne-a rămas decât să ne prezinte succint, cu foarte multă amabilitate, procesul în care erau implicaţi doar cei doi soţi. O plăcere. Bineînţeles că nu am avut cum să plecăm fără a cumpăra câteva din deliciile cu drag meşteşugite.

Dacă ajungeţi în Cipru şi vă place ciocolata, nu rataţi acest loc, dar faceţi-vă o programare înainte. Mai multe detalii pe pagina lor. Nu ştiu să vă dau indicaţii cum puteţi ajunge acolo cu mijloacele de transport în comun (probabil că se poate), dar dacă mergeţi în Cipru cel mai bine exploraţi insula cu o maşină închiriată care nu costă mult şi aşa ajungeţi destul de uşor. Dar despre închirierea maşinii în Cipru, o să va povestesc în alt post cu ceva recomandări.






5 comentarii:

Iubitor spunea...

Hmmm ce de ciocolata, sunt indragostit, insa sunt curios daca pot fi gasite si mici statuite de 20-30 cm din ciocolata.
Am auzit mai nou ca si pana asta a devenit o afacere destul de profitabila chiar is pentru mici intreprinzatori.

fabitzu spunea...

@Iubitor
Domnul Adams este un artist în adevăratul sens al cuvântului. Aşa că, dacă mergi acolo vei putea să guşti din arta dumnealui, chiar dacă aceasta este "indusă" participantului la workshop, adică ţie. Mai pe româneşte, poţi să îţi faci singur ceva din ciocolată care va fi net apreciat de ego-ul propriu. Există însă şi variante de execuţie la comandă a ceea ce vrei tu, însă... unde mai este farmecul?

carucior copii spunea...

As putea sa fac la comanda ce as vrea eu...bun asa.

fabitzu spunea...

@carucior copii:
Iti va fi foarte greu sa te decizi daca sa mananci sau nu opera proprie.

Anonim spunea...

This web site truly has all the info I wanted concerning this
subject and didn't know who to ask.

my blog post - http://www.seoindiaconsultants.com/how-we-work.html

Trimiteți un comentariu

Iti poti spune parerea aici: